ТОП,Македонија

Груевски на терен во Страчинци, жителите задоволни: Тоа што го ветивте се исполни

Груевски на терен во Страчинци, жителите задоволни: Тоа што го ветивте се исполни

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски придружуван од министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и градоначалникот Тони Трајковски денеска ги посети жителите на селото Страчинци, кое е едно од најпогодените во поплавата.

stracinci2

-Тоа што го ветивте се исполни. Мислевме дека за 30 дена нема да можеме да влеземе во куќите, а се се расчисти за три дена, истакна претседателот на месната заедница Аднан Ајрула.

Воедно во селото, кај училиштето е покриена дупката која се закануваше да го сруши истото.

stracinci

Дополнително комисија за проценка на штети и земјоделие е на терен во Страчинци каде врши увид.

Министерот Мисајловски информираше дека досега 1.200 проценки се извршени од над 40 тимови кои работат на терен, а активно ангажирани се и 300 градежни машини.