Македонија

Груевски најави 2.000 нови вработувања во Прилеп

Груевски најави 2.000 нови вработувања во Прилеп

Нови 2.000 вработувања во Прилеп беа најавени денеска од премиерот Никола Груевски во неговото обраќање пред граѓаните во Прилеп.

-Американската компанија за производство на етанол, кој самата објави планови за влез во Прилеп, се уште работи на подготовка на предусловите за да ја почне инвестицијата, која по реализацијата ќе ангажира околу 2000 луѓе, истакна премиерот.

Овие нови вработувања ќе придонесат за намалување на невработеноста во Прилеп и регионот.