Македонија

Груевски: Најмодерна шестоседна жичарница ќе се гради на Попова Шапка

Груевски: Најмодерна шестоседна жичарница ќе се гради на Попова Шапка

Ќе се изгради нов модерен скијачки центар Попова Шапка каде АД Елем во 2016 започна со реализација на првата фаза.

– Проектот кој вклучува изградба на најмодерна шестоседна жичарница со должина на трасата од 1.420 метри и капацитет за транспорт до 2.400 скијачи на час, по што ќе се зголеми дневниот капацитет на скијалиштето на 3.150 лица. Предвидени се и други работи на овој скијачки центар, истакна лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и носител во ИЕ4 Никола Груевски на вечерашниот митинг во Гостивар.