сабота, 29 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Груевски најави нови 30 вработувања на деца без родители

Груевски најави нови 30 вработувања на деца без родители

Груевски најави нови 30 вработувања на деца без родители

Поврзани вести

Уште 30 лица кои излегле од домови за деца без родителска грижа ќе бидат вработени во различни државни институции. За ова денес информира премиерот Никола Груевски.

– За десетина дена ќе заврши целокупната процедура и ќе почнат со работа во различни државни институции. Досега се вработени 113 деца, а со новите 30 ќе дојде до 143 деца, истакна Груевски, при денешното отворање на новите тениски терени во Петровец.

Премиерот потенцираше дека и во минатото и било помагано на ваквата категорија на граѓани на Република Македонија кои се излезени од домови за деца без родителска грижа, но, како што потенцира, од 2013-та година има системска програма која секоја година е дел од буџетот.

– Ние и во минатото сме помагале на ваквата категорија граѓани, но тоа повеќе беше стихијно и ад хок. Од 2013 година веќе имаме системска програма која секоја година е дел од буџетот и која ќе продолжи и понатаму, рече Груевски, нагласувајќи дека и понатаму ќе продолжи континуираната грижа на Владата за децата без родители.

Најчитани вести