понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Груевски: Нема бегање од избори, СДСМ ќе мора да се соочи со граѓаните

За да ја остварат својата цел да избегаат од следните избори, односно да се одложат, но тоа да биде по наша вина, а не по нивна, односно тоа така да се прикаже во јавноста дека е по наша вина, вели премиерот Груевски.

Груевски: Нема бегање од избори, СДСМ ќе мора да се соочи со граѓаните

Груевски: Нема бегање од избори, СДСМ ќе мора да се соочи со граѓаните

Последни вести

Имаме преговори на две страни во кои што едната знае дека ќе победи, ја чувствува подрршката од народот, а другата знае дека ќе загуби и бара начини доколку е можно тоа да го ублажи, односно да ги одложи следните избори договорени за месец април. Како може да се  одложат освен ако не се растурат овие проговори, а како може да се растурат освен со поставување на нерационални барања, рече Груевски.

Премиерот нагласи дека тоа се барања кои немаат никаква смисла, па дури и ситуации кога некогаш ќе им ги прифатат тие барања, тогаш поставуваат за истата работа дополнителни барања и очекуваат да ги ивадат од такт и владејачката партија да почне да ги прекинува и напушта преговорите.

-За да ја остварат својата цел да избегаат од следните избори, односно да се одложат, но тоа да биде по наша вина, а не по нивна, односно тоа така да се прикаже во јавноста дека е по наша вина. Јас ќе им порачам дека нема бегање од избори, изборите мора да се одржат и тие мора да се соочат со граѓаните, со се она што го правеа изминатиот период и убеден сумм, точно знам дека ќе имаме убедлива поддршка од граѓаните, многу силна поддршка, слично на она што го имавме минатата година, а  можби и посилна, вели Груевски.

Најчитани вести