Македонија,Политика

Груевски: Нови 600 милиони евра за субвенции за земјоделците

Груевски: Нови 600 милиони евра за субвенции за земјоделците

ВМРО-ДПМНЕ ќе обезбеди вкупно 600 милиони евра за развој на земјоделството и руралните средини, по 150 милиони секоја година.

Ова го најави премиерот Никола Груевски на вечерашниот митинг во Скопје.

„Ова е историски највисок постигнат износ за поддршка на земјоделците,“ рече Груевски.