недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 10

Груевски: Нови намалувања на цените на лековите

Нови намалувања на цените на лековите, најави премиерот Никола Груевски. Тој денеска истакна дека цените на лековите досега се намалени вкупно 8 пати.

Намалени цените на нови 282 лекови

Поврзани вести

Нови намалувања на цените на лековите, најави премиерот Никола Груевски. Тој  денеска истакна дека цените на лековите досега се намалени вкупно 8 пати.

Досега имаше осум намалувања на цените на лековите во вкупна вредност од 33 милиони евра, кои наместо во фармацевтските куќи останаа во џебовите на граѓаните, односно на пациентите кои купуваат лекови, изјави Груевски.

Премиерот потенцираше дека во 2016 година ќе следуваат нови две дополнителни намалувања на цените на лековите.

Најчитани вести