Македонија,Економија

Груевски објави нова инвестиција вредна над 10 милиони евра

Груевски објави нова инвестиција вредна над 10 милиони евра

Претседателот на македонската Влада, Никола Груевски, преку својот Фејсбук профил објави нова инвестиција која ќе овозможи нови работни метса.

Груевски извести дека станува збор за италијанска мултинационална компанија од машинскиот сектор.

-Добра вест. Нова италијанска инвестиција, мултинационална компанија од машинскиот сектор, над 10 милиони евра инвестиција и нови вработувања, објави Груевски.

Наскоро се очекуваат повеќе детали за инвестицијата