Македонија

Груевски во посета на општина Велес

Груевски во посета на општина Велес

Претседателот на Владата Никола Груевски, денеска ќе оствари посета на Општина Велес.

Тој ќе изврши увид во активностите при реконструкција на железничката станица Велес, а ќе присуствува на пуштање во употреба на еден двоен тениски терен во Велес.

Предвидено е премиерот да присуствува на пуштање во употреба на повеќенаменско игралиште во село Караслари и на пуштање во употреба на водоснабдување и во село Црквино.

Исто така, премиерот ќе оствари средба со жителите на Башино село, Караслари и Црквино.