среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 14

Груевски во политичко-економска посета на Шпанија

Премиерот Никола Груевски од денеска ќе престојува во дводневна политичко-економска посета на Шпанија. Во Мадрид, премиерот Груевски ќе учествува на Конгресот на Европската народна партија.

gruevski-gala

Поврзани вести

Премиерот Никола Груевски од денеска ќе престојува во дводневна политичко-економска посета на Шпанија. Во Мадрид, премиерот Груевски ќе учествува на Конгресот на Европската народна партија.

Конгресот е поделен во два дела. На првиот учесниците ќе разговараат за актуелните предизвици на европскиот континент, економијата и потенцијалите за раст, одржливиот регионален развој и отворањето нови работни места, развојот на информатичкото општество и технологиите, а ќе се дебатира и за предизвикот со илегалните мигранти и за развојот на Eвропската унија и европските политики на интеграција.

Предвиден е и дел…

Најчитани вести