четврток, 1 декември 2016  |  Вести денес: 63

Груевски со повеќе од трипати поголема поддршка од Заев

Во анкетата која беше на ниво на целата територија на Република Македонија, беа опфатени сите изборни единици, но и други релевантни демографски карактеристики на населението како пол, возраст, и етничка припадност.

gruevskizaev

Последни вести

Дури 30,1 отсто од испитаниците на анкетата спроведена од Институтот Димитрија Чуповски одговориле дека најголема доверба имаат во лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Опозицискиот лидер Зоран Заев има рејтинг од само 8,9 отсто во пресрет на изборите во декември.

-Во анкетата која беше на ниво на целата територија на Република Македонија, беа опфатени сите изборни единици, но и други релевантни демографски карактеристики на населението како пол, возраст, и етничка припадност. Дополнителна поделба беше направена и според руралните и урбани места на живеење. Сите резултати од анкетата подлежат на статистичка грешка од +/- 2 проценти, информираат од Институтот.

anketa-2

 

Најчитани вести