Македонија

Груевски: Проблемите да се стават зад нас, а народот и државата да продолжат напред

Груевски: Проблемите да се стават зад нас, а народот и државата да продолжат напред

Не можам да не истакнам колку е важно да се остават проблемите зад нас за да може народот и државата да продолжат напред, да се отвораат нови работни места, да се градат училишта, инфраструктура, патишта, болници, субвенции, зголемување на плати, пензии, да продолжи силно растот на нашата економија, изјави во своето обраќање до јавноста претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски.

Како што и самите знаете и чувствувате нашата земја предолго заглавена во политичката криза.

Минатово лето четирите најголеми политички партии заедно со олеснувачите од меѓународната заедница склучија договор за да ја надминат кризата.

Не можам да не истакнам колку е важно да се остават проблемите зад нас за да може народот и државата да продолжат напред, да се отвораат нови работни места, да се градат училишта, инфраструктура, патишта, болници, субвенции, зголемување на плати, пензии, да продолжи силно растот на нашата економија.

Како што рече, сите партии потпишаа договор што треба да ја разреши и да ја заврши кризата.