четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Груевски: Продолжуваме со напорите за зачленување на Македонија во ЕУ и НАТО

gruevski-nik

Последни вести

Премиерот Никола Груевски во своето новогодишно обраќање до нацијата нагласи дека тој како премиер заедно со целата Влада ќе продолжи со напорите за зачленување на Македонија во Европската Унија и во НАТО.

„Во 2015-та година ќе продолжиме со нашите напори за зачленувањето во НАТО и ЕУ. Шесте препораки на ЕК за почнување на прегооворите се показател за нашата досегашна посветеност на ова поле. Немањето волја кај нашиот јужен сосед ниту да се најде решение за ова прашање, ниту пак да го дозволи нашиот влез во НАТО и почетокот на преговорите за членство во ЕУ беа клучните причини за одлагањата кои ни прават голема штета. Претпазливи кон нашите национални интереси, и со огромана волја за напредок влегуваме во 2015-та година по ова прашање“, вели Груевски.

Најчитани вести