Македонија

Груевски: Прва темелна реконструкција на поликлиниката Букурешт

Груевски: Прва темелна реконструкција на поликлиниката Букурешт

Одговарајќи на новинарско прашање, премиерот најави дека од утре започнува темелна реконструкција на поликлиниката Букурешт, инвестиција вредна 24 милиони денари.

„Ќе биде целосна реконструкција бидејќи поликлиниката Букурешт, освен пред две-три години, кога се променија прозорците, и се интервенираше во санитарните јазли и тоалетите, надвор од тоа не е ништо инвестирано и реконструирано во оваа болница. “, потенцираше премиерот.

Груевски нагласи дека оваа реконструкција е доста значајна , бидејќи поликлиниката Букурешт прима најголем број пациенти годишно, само 1500 пациенти дневно.