Македонија

Груевски: Со бесплатните проекти за типски куќи граѓаните заштедуваат околу 2.000 евра

Груевски: Со бесплатните проекти за типски куќи граѓаните заштедуваат околу 2.000 евра

Со бесплатните проекти за типски куќи граѓаните заштедуваат околу 2.000 евра. Граѓаните покажуваат голем интерес за проектот за бесплатни проекти за типски куќи.

Како што денес информира лидерот на ВМРО – ДПМНЕ, Никола Груевски во одговор на новинарско прашање, граѓаните или доаѓаат во Министерството за транспорт и врски или ги симнуваат преку интернет бесплатните проекти.

Засега има 6 различни проекти за куќи со различна квадратура, но министерот за транспорт неодамна објави дека ќе се направат најмалку уште толку, а според неговите намери и повеќе. Ќе се направат планови за различни дизајни на куќи, квадратура така што граѓаните ќе имаат одлична можност да заштедат околу 2000 евра, истакна Груевски.

Според него за оние граѓани кои немаат доволно средства и не можат да си дозволат да го платата проектот ова ќе биде одлична можност да заштедат.

-За таквата категорија на граѓани Министерството за транспорт и врски и Владата веќе пред неколку месеци објави 6 готови типски проекти за куќи, а сега подготвува уште најмалку 6, веројатно и повеќе од 6 со различен дизајн и големина, рече Груевски.