Македонија

Груевски со порака: Нашата цел е европска Македонија

Груевски со порака: Нашата цел е европска Македонија

На денешниот 15.Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Куманово, на кој Никола Груевски беше реизбран за претседател на партијата, тој порача дека целта на ВМРО-ДПМНЕ е европска Македонија.

-Ние имаме заедничка цел, ние работиме заедно, нашата цел е силна, успешна и просперитетна Република Македонија. Нашата цел е европска Македонија.нашата цел е земја со ниска невработеност и повисок животен стандард, посреќен пензионер, земја на слободни граѓани со многу можности за избори и шанси за успех, истакна претседателот на партијата Груевски.