понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Груевски: Со проширување на индустриската зона во Петровец до повеќе работни места

gruevski-500

Последни вести

Поради преголема заинтересираност за инвестирање во индустриската зона во Петровец, Чојлија, истата ќе биде проширена за дополнителни 30 хектари што ќе овозможи отворање на дополнителни работни места.

Премиерот Никола Груевски кој денеска присуствуваше на отворањето на општинското основно училиште Кочо Рацин во Петровец информираше дека Чојлија е целосно распродадена, односно купени се 77 парцели.

Во нив покрај домашни ќе инвестираат и странски инвеститори. Објектите веќе се градат, а тоа носи и нови вработувања.

Најчитани вести