Македонија

Груевски: „Технохозе“ ќе гради и трета фабрика во земјава

Груевски: „Технохозе“ ќе гради и трета фабрика во земјава
Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски на својот Фејсбук профил објави дека „Технохозе“ наскоро ќе почне да ја гради и третата фабрика во земјава.

„Очекувањата се остваруваат.
Сопственикот на Технохозе (Vittilo/Витек Македонија), при денешното отворање на неговата втора фабрика во Скопје, објави дека наскоро почува да гради и трета фабрика во која ќе има потреба за нови 150 вработени. Нека е со среќа.
Основна дејност на компанијата е во машинската индустрија во хидраулични спојки и гумени производи. Во третата фабрика која денес ја најави ќе се произведуваат Фитинзи и адаптери, и ќе се инвестираат нови 150 вработувања. Градбата ќе почне крајот на 2016та и ќе заврши во 2017-та.“

tehnohoze-gruevski-fb