петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Груевски: Услови за избори има и избори ќе сe одржат

Услови за избори има и избори ќе со одржат, а на нив може да се учествува или да не се учествува. Ова го истакна лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на денешната прес-конференција.

naroden_sobir_dron_visoko

Поврзани вести

Услови за избори има и избори ќе со одржат, а на нив може да се учествува или да не се учествува. Ова го истакна лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на денешната прес-конференција.

Груевски говореше за вчерашните случувања и истакна дека не е вистина оти медиумите не се регулирани и додаде дека тие се задолжени според Закон еднакво да информираат за секого и нивна обврска е балансирано известување.

Заплашување на избори нема и не смее да има, доколку има ќе одговара секој. Ќе има посебен одел кој ќе се занимава со ваквите случаи, нема да толерираме такво нешто, рече Груевски и додаде:

Околу мешањето на партијата и државата- тоа го кажува истиот Заев кој го назначи неговиот генерален секретар на партијата за министер за внатрешни работи, истиот Заев кој гледа дека сопругот на министерката за труд и социјална политика се качува скалила нагоре… Заев толку го потценува народот.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ потенцираше дека опозицијата нема никакви аргументи за бегање од избори.

Бројките од 300 илјади и 500 илјади се чиста лага. Сакаат да внесат забуна кај гласачите. Какви 500 илјади, зарем некој верува дека тоа е возможно. Покрај сите набљудувачи јас сум убеден дека никој, ниту СДСМ сами не си веруваат во оваа небулоза, рече Груевски.

Гласаа за 24 април, рече Груевски, па правеа да нема избори, исто е и овој пат.

Најчитани вести