Македонија

Груевски: Уште 5 недели до големата победа на македонските граѓани против оние кои ги потценуваа

Груевски: Уште 5 недели до големата победа на македонските граѓани против оние кои ги потценуваа
Уште 5 недели до одговорот кој треба да го добијат сите кои си играа со чувствата на нашите граѓани и ги држеа во заложништво цели две години, под тензија, поделеност, конфликтност, порача лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски на денешната конференција на Унијата на жени на партијата.

-Уште 5 недели до големата победа на македонските граѓани против сите оние кои ги потценуваа и со подготвени сценарија одлучија да му го земат мирот. Уште 5 недели до изборите кои ќе бидат пример до сите дека не може со напишано сценарио да се урне држава и да се разнебити народ. Дека во една држава со слободоумен народ ни странски служби, ни некој кој однадвор те спремал, како што вели самиот мој политички опонент, не може да го прелаже народот. Уште 5 недели кога ние од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“ ќе го почнеме новото време кое Македонија го заслужува. Свесни за работите и кои кај нас треба да ги промениме, но и промени на подобро во државата, преку реални проекти и мерки, истакна Груевски.

Тој порача дека на следните избори ВМРО-ДПМНЕ ќе настапи со одлична програма која е реална и остварлива.

-Со извлечени поуки од грешките и пропустите од минатото, со сериозна сондажа на мислењето на народот за тоа што поддржува, а што не од нашите активности и прилагодување на тоа, со приоритети во политиките и мерките кои се најважни за мнозинството граѓани, со нова енергија и освежување. Со нови мерки и политики за натамошно подобрување на квалитетот на животот во земјата и решавање на многу проблеми, истакна лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.