вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Груевски: Ветивме и работиме на отворање нови 64.000 работни места

rab

Последни вести

Она што можам да го ветам на почетокот на овој нов мандат како претседател на ВМРО-ДПМНЕ како главна партија на власт е дека, ќе продолжам да вложувам максимални напори во правец на отворање на што повеќе нови работни места во земјата, и решавање на проблемот на невработеноста, како најгорлив проблем на нашите граѓани, истакна премиерот Никола Груевски на 15. Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Куманово.

-Ние на изборите ветивме отворање на 64 илјади нови работни места во нашиот мандат. И јас стојам зад тоа ветување. И не само што стојам, туку и деноноќно работам на тоа, заедно со мојот тим. Ја користиме сечија помош, вклучително и на дијаспората, на компаниите кои веќе инвестираа тука и се задоволни од условите, кои речиси на секое наше презентирање пред поширок аудиториум потенцијални инвеститори, испраќаат свој висок преставник да им ги пренесе нивните позитивни искуства во Македонија за уште повеќе да се убедат во она што ние им го презентираме, посочи Груевски.

Најчитани вести