Македонија

Груевски: Вложувањето во спортот останува приоритет во програмата на ВМРО-ДПМНЕ

Груевски: Вложувањето во спортот останува приоритет во програмата на ВМРО-ДПМНЕ

Вложувањето во спортот останува приоритет во програмата на ВМРО-ДПМНЕ.

Спортските објекти се еден од приоритетите во програмата на ВМРО-ДПМНЕ, посочи претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска во одговор на новинарско прашање.

Годинава ќе се завршат спортската сала во кампусот „Свети Кирил и Методиј“ во која ќе има место за публика од 2000 луѓе и таа во 2016 година ќе биде целосно завршена , ќе се заврши и спортската сала во населбата Ченто, истакна Груевски.

Тој најави дека ќе започнат да се грдат спортски сали во Охрид, во Бучим во Крушево и во ОУ „Кочо Рацин“ во Скопје, а ќе бидат завршени уште поголем број на училишни спортски сали.

Груевски посочи дека над 10 училишни сали ќе бидат завршени низ целата држава.

Година ќе се градат и 22 мултифункционални игралишта, за мал фудбал, кошарка, ракомет и 18 тениски терени. Инвестициите во спортот и младите продолжуваат. Ќе има уште многу проекти и она што е ветено од ВМРО-ДПМНЕ секако ќе биде реализирано како и досега.