Македонија

Груевски: Во јануари очекувам објава на инвестиција во Велес од најмалку 1000 вработувања

Груевски: Во јануари очекувам објава на инвестиција во Велес од најмалку 1000 вработувања

Премиерот Никола Груевски во своето новогодишно обраќање истакна дека во јануари се очекува објава на нова инвестиција во Велес, која ќе отвори нови 1000 работни места.

Тој додаде дека станува збор за проект на кој подолго време се работи.