петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Груевски во посета на општина Сопиште

Премиерот Груевски ќе изврши увид во градежните активности за изградба на канализација за село Сопиште и локалитетот „Сончев град“, каде ќе има средба со жителите на село Сопиште.

Средба на Груевски со претставници на македонската компанија „Технопласт“

Средба на Груевски со претставници на македонската компанија „Технопласт“

Последни вести

Премиерот Никола Груевски денеска ќе ја посети општина Сопиште.

Според владината служба за информирање, Груевски ќе изврши увид во градежните активности за изградба на канализација за село Сопиште и локалитетот „Сончев град“, каде ќе има средба со жителите на село Сопиште.  Ќе изврши увид и во санацијата на спортска сала во општинското основно училиште „Драга Стојановска“ во село Ракотинци и ќе има средба со жителите селото Ракотинци, а ќе се запознае и со текот на изградбата на спортско игралиште во село Добри Дол, каде исто така ќе има средби со жителите.

Најавени се средби и со жителите на село Чифлик, по што ќе следи увид во  градежните активности за изградба на спортско игралиште во село Света Петка, како и средба со жителите на селата Света Петка и Држилово

Најчитани вести