ТОП,Македонија

Груевски во вечерна обиколка на теренот во Стајковци и Сингелиќ (ВИДЕО)

Груевски во вечерна обиколка на теренот во Стајковци и Сингелиќ  (ВИДЕО)
Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски доцна синоќа изврши обиколка на теренот во Стајковци и Сингелиќ, каде лично се запозна со ситуацијата и согледа како напредува расчистување и санирањето на штетите од катастрофалните поплави кои минатиот викенд го зафатија скопскиот регион.

Се прават натчовечки напори, не се губи време и се работи и во вечерните часови со цел санирање на големите штети по природната катастрофа со која се соочија жителите на поплавените места.

Покрај Груевски, синоќа на терен во поплавените подрачја беа и скопскиот градоначалник Коце Трајановски, вицепремиерот и министер за здравство Никола Тодоров, како и  вицепремиерот задолжен за економски прашања, Владимир Пешевски.

stajkovci-1

stajkovci-2

stajkovci-3

stajkovci-4

stajkovci-5

singelic-1

singelic-2

singelic-3
singelic-5

singelic-6