петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 46

Груевски: Времето ќе искристализира многу работи

vice-obvinitelll

Последни вести

Премиерот Никола Груевски на вчерашната трибина во „Борис Трајковски“ која беше масовно посетена даде одговор на условите кои лидерот на опозицијата.

-Заев бара Нов обвинител. За нас важно е обвинителот да се однесува по словото на законот. Јас сум убеден дека сегашниот обвинител тоа го прави. Инаку, такви докази има против лицето Заев, што и Вице, брат му да е обвинител ќе му биде непријатно кога ќе ги види доказите. Од друга страна, ние сме подготвени за сите работи за кои постојат сомневања, а се однесуваат на наши членови или раководни лица, да бидеме максимално кооперативни и да го почитуваме законот, рече вчера премиерот.

Груевски потенцира дека времето ќе искристализира многу работи.

-Ќе падне маглата посејана од лажните обвинувања, од драматуршките воведи на прес-конференциите и настаните на опозицијата кои даваат контекст на случувањата, ќе паднат пердувите и ќе се види целата вистина. Ние тоа го сакаме. Времето е одговор на сѐ. Во тоа сум убеден, рече премиерот.

Најчитани вести