петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 55

Груевски: За 10 години најниската пензија се зголеми за 90,32%

Предвидуваме зголемување на пензиите и во наредните 4 години за најмалку 10,25%. Ќе го продолжиме за бесплатнана бањска климатска рекреација за корисниците на пензија, за нови 22.000 пензионери, истакна Груевски.

untitled

Последни вести

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на листа во ИЕ 4, Никола Груевски вчера во Прилеп потсети дека за 10 години најниската пензија се зголемила за точно 90,32%.

Додаде дека просечната пензија во времето на СДСМ беше 7.683 денари а во 2015 година, просечната пензија изнесуваше 13.085 денари, над 70% повеќе.

-Предвидуваме зголемување на пензиите и во наредните 4 години за најмалку 10,25%. Ќе го продолжиме за бесплатнана бањска климатска рекреација за корисниците на пензија, за нови 22.000 пензионери. По 2006 година за прв пат почна да се намалуваат лековите, се намалија цените на 4800 лекови и таа политика ќе продолжи и во иднина, рече Груевски, пред пензионерите во Прилеп.

Најчитани вести