Македонија

Груевски: Заев губи затоа што политичката битка ја сведе на лична битка, а не на платформа за подобра Македонија

Груевски: Заев губи затоа што политичката битка ја сведе на лична битка, а не на платформа за подобра Македонија

Заев политичката битка ја сведе на лична битка со мене, а не на платформа за подобра Македонија, потенцира Никола Груевски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ, во мега интервјуто за Телеграф.мк.

Полн е со гнев и фрустрации кон мене лично, и со лична фиксација. Затоа и губи, и ќе губи. Сè што човек прави воден од омраза завршува со неуспех. Него го води омразата, и не може да се ослободи од тоа. И нема да се ослободи. Посилно е од него.

Мене, додава Груевски, ме води идеологијата на нашата партија и желбата за напредок и успех на Македонија, за повеќе нови работни места, за нови инвестиции, повисоки плати, пензии, субвенции, повеќе инвестиции во патишта, водоводи, да им се обезбедат евтини куќи на помладите, работа и посреќен живот, во Македонија.