среда, 16 август 2017  |  Вести денес: 46

Груевски засади дрвце во Струмица

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“ Никола Груевски денеска во Струмица засади дрвце во рамки на акцијата „Ден на дрвото, засади ја својата иднина“.

дрвце

Поврзани вести

Во оваа 17 акција по ред ќе бидат заседени 2,6 милиони дрвца. Досега во претходно спроведените беа засадени 35 милиони садници. Ова е многу благородна акција бидејќи придонесува за заштита на животната средина и за збогатување на шумскиот фонд на државата. Иако фокусот овој пат на акцијата е Скопје, во оваа акција ќе бидат опфатени и повеќе други населени места во државата, рече Груевски.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ кој е носител на изборната листа за пратеници во Изборната единица 4 денеска ќе ги посети населените места Куклиш и Банско каде пред локалните жители ќе зборува за Изборната програма “Реално“ и проектите предвидени за реализација.

Најчитани вести