четврток, 30 март 2017  |  Вести денес: 51

Груевски: Фокуот на младите ќе продолжи и понатаму

gruevski-promocijaenciklop

Поврзани вести

Посебен фокус на младите имаме во овој период и тоа ќе продолжи и понатаму. Објавивме досега вкупно 14 нови мерки за младите, истакна денес претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во вестите на Сител.

-Една од мерките е проектот „Купи куќа за млади“, кој можеби е најважен. Таа категорија на млади и тоа како е заинтересира за овој проект. Проектот нуди услови кои ниту една држава не ги нуди, дури ни приближно. Ова е неповторлива можност за младите луѓе да го искористат, потенцираше Груевски.

Тој посочи дека се фокусирани и на градонаниците кои треба да овозможат понуда на локации со цел да се забрза нивното вклучување во овој процес преку обезбедување на големи локации.

-Им понудивме сериозен стимул, а тоа е централната власт да им помогне со трошоците за инфраструктура и комуналии. Направивме еден добар план. За десетина дена повторно ќе имаме средба, очекуваме еден поголем дел од нив да имаат поголема понуда, најмалку по 100 локации во секоја од општините, посочи Груевски.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ истакна дека има цела плејада на мерки кои се однесуваат на младите.

Најчитани вести