Магазин

„Гугл“ изработува алка за запирање на клетките на ракот

„Гугл“ изработува алка за запирање на клетките на ракот

Американскиот интернет гигант „Гугл“ изработува алка која ги уништува клетките на ракот.

Алката со име НП (Nanoparticle Phoresis), треба автоматски да модифицира или уништи една или повеќе мети во крвата, кои негативно влијаат на здравјето, и тоа со пренос (фореза) на енергијата – емитување на радио бранови, магнетни полиња, акустични вибрации, инфрацрвени зраци и со видливи светлосни сигнали, пренесува МИА.

„Гугл“ наведува дека алката би можела да биде користена и во случај на Паркинсова болест. Алката би ги уништувала протеините кои ја предизвикуваат болеста, со што би се забавило заболувањето.

Алката со тоа што ќе цели кон канцерогените клетки, кои би се модифицирале или уништиле, а со тоа би се намалило спречување на ракот, се наведува во барањето за патентирање.