Македонија

Гугл ќе го снима Скопје

Гугл ќе го снима Скопје

Гугл ќе прави снимки од Скопје и позначајните туристички места во земјава, за нивната платформа „стрит вју“ (street view), најави министерот за информатичко општество и администрација, Иво Ивановски.

На тој начин, сите кои се приклучени на интернетот на Гугл пребарувајќи актуелни туристички места во земјава, ќе можат локациите да ги видат и во тродимензионално издание.

Како што најави министерот Ивановски, ќе се измапираат уличките од целата држава, а  мапирањето ќе може да го прави секој граѓанин, бидејќи е од отворена платформа.