Балкан

„Гугл“ отвори подружница во Бугарија

„Гугл“ отвори подружница во Бугарија

Компанијата „Гујл“ отвори подружница во Бугарија. Според информацијата на 10 март компанијата регистрирала компанија „Гугл Бугарија“ д.о.о.е.л која е внесена во Трговскиот регистар.

Управител на друштвото ќе биде Греам Лоу, кој е финансиски директор на Google за регионот EMEA (Европа, Блискиот Исток и Африка).

Како дејност на компанијата е наведено: продажба и маркетинг и друга дејност дозволена со закон.