Македонија

„Гугл“ се вклучува во глобалната акција за помош на Србија, БиХ и Хрватска

„Гугл“ се вклучува во глобалната акција за помош на Србија, БиХ и Хрватска

По иницијативата на корисниците на Интернет во Србија и регионот, „Гугл“ да им помогне на настраданите од поплавите, денеска компанијата се вклучува во акцијата за собирање помош за Србија, Хрватска и БиХ кои беа зафатени од тешки поплави.

На почетната страница „Гугл“ стави знак на жалост поради жртвите од поплавите на Балканот, односно во БиХ и Србија.