Крими хроника

Хаџиски осуден на 20 години затвор

Хаџиски осуден на 20 години затвор

Миле Хаџиски е осуден на 20 години затвор за бруталното убиство на Мери Јошевска извршено пред 22 години. Оваа пресуда е идентична на таа од деведесеттите кога бил правосилно осуден, но тогаш во отсуство.

Правдата е бавна но не е недостижна, со овие зборови судијката го објасни конкретниот случај.

Според судијката доколку Хаџиски во Швајцарија не бил обвинет за грабеж и од швајцарски затвор не избегал во Франција со надеж дека Франција ќе го заштити, бидејќи е и француски државјанин, не би дошло до оваа пресуда, што според судијката е доказ дека тој не планирал да се соочи со правдата.