четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Хакер украл 17.520 евра од битолска фирма

Хакер успеал да украде 17.520 евра од битолска фирма со пресретнување на е-маил адреса.

hakeri-222

Последни вести

Хакер успеал да украде 17.520 евра од битолска фирма со пресретнување на е-маил адреса. На 03.03.2016 година во 15.15 часот, И.А. (30) од Демир Хисар, вработен во ДООЕЛ “Благимар-Иго“-Битола, пријавил „компјутерска измама“.

Истиот пријавил дека од страна на непознат сторител пресретнат им бил е-меилот, на кој што им била испратена фактура од  фирма од Солун, Република Грција.

Притоа истиот бил избришан, а фактурата била изменета во делот кај податоците од жиро сметката и испратена со нов меил со слични податоци како другиот по што пријавителот наместо на странската фирма, 17.520 евра ги  уплатил на непознатиот сторител.

Најчитани вести