Свет

Хакерите на ИСИС и САД ја започнаа сајбер војната

Хакерите на ИСИС и САД ја започнаа сајбер војната

Хакерите на ИСИС го направија првиот чекор, тие во текот на вчерашниот ден ја хакираа Твитер и Јутјуб кои им припаѓаат на Централната команда на САД.

ИСИС потврди дека ја преземала одговорноста за хакерскиот напад.

Во една од пораките кои се вели:

„Американски војници, доаѓаме, пазете се“.

pic-1

proxy