вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Хан денеска ќе пристигне во Скопје

именувањето на обвинителите е важен елемент за нормализација на политичката ситуацијата во земјата и затоа ова е големо постигнување, јас сум среќен, но ова не е крај на приказната и земјата ќе ја „имаме на око“ за тоа, изјави Хан.

Хан денеска ќе пристигне во Скопје

Хан денеска ќе пристигне во Скопје

Последни вести

Еврокомесарот Јоханес Хан попладнево треба да пристигне во Скопје, а ккао што беше најавено, тој утре ќе има средба со политичките лидери ни и со претставници на граѓанскиот сектор.

Како што изјави, назначувањето Специјален обвинител, како дел од договорот од Пржино, е важен елемент за нормализацијата на политичката состојба.

Го ценам и поздравувам фактот дека под олеснување од нас, политичките партии во Македонија успеаја да постигнат краен рок за именување на Специјален обвинител и носење на закон за него. Тоа беше во пет часот утрината и дента се усвои потребната легислатива. Тоа е важен чекор и доказ дека европската заедница е блиску до развој на настаните во Македонија, а ние ќе ги следиме понатамошните чекори. Во секој случај, именувањето на обвинителите е важен елемент за нормализација на политичката ситуацијата во земјата и затоа ова е големо постигнување, јас сум среќен, но ова не е крај на приказната и земјата ќе ја „имаме на око“ за тоа, изјави Хан.

Најчитани вести