Балкан

Хаос во српската коалиција: Вучиќ бесен на Дачиќ

Хаос во српската коалиција: Вучиќ бесен на Дачиќ

Премиерот на Србија Александар Вучуќ вчера во рамки на 100 – тата седница на Владата на Србија го критикуваше својот заменик и шефот на дипломатијата Ивица Дачиќ и му порача дека би требало почесто да доаѓа во Владата, пишува српски „Курир“.

– Најчести биле, во проценти Вучиќ и Лончар, потоа Антиќ, Илиќ, Стефановиќ, Богосављевиќ, Сертиќ, Лјаијиќ, Удовички, Вулин, Вербиќ, Гашиќ, Удовичич, Селаковиќ, Михајловиќ, Тосовац, Вујовиќ и Дачич. Дачич би можел почесто да даоѓа на седниците на Владата, без оглед на патувањата и на сите обврски, изјави Вучиќ.