Спорт

Харден ќе треба да одбере чии милиони ќе лапне – на Адидас или Најк

Харден ќе треба да одбере чии милиони ќе лапне – на Адидас или Најк
Харден треба да одбере чии милиони ќе "лапне" - на Најк или Адидас

Имено, компанијата “Адидас” му понудила договор за рекламирање патики во траење од 13 години, а кој ќе има вредност од 200 милиони долари.

Претходниот договор кој Харден го имаше со “Најк” му истече, а оваа компанија ќе треба во најмала рака да ја израмни понудата на “Адидас” за “брадата” да потпише повторно со нив.

Харден е ставен на “слатки маки”, бидејќи со кого и да потпише годишно ќе инкасира преку 15 милиони долари, што е речиси идентично како и неговата плата по сезона која ја заработува во Хјустон. Според договорот кој го има со тимот од Тексас, тој заработува околу 16 милиони долари годишно.

harden

Доколку потпише со „Адидас“ тогаш Харден ќе влезе во ТОП 5 најбогати договори за рекламирање на патики.