Балкан

Хашим Тачи: Црквата во Универзитетот во Приштина е ужасно дело!

Хашим Тачи: Црквата во Универзитетот во Приштина е ужасно дело!

Косовскиот пермиер, Хашим Тачи православната црква во дворот на Универзитетот во Приштина ја нарече ужасно дело.

Тој додал дека всушност тоа е „ објект-„споменик што го направил Слободан Милошевиќ“.

На прашањето каква ќе биде судбината на таа црква, Тачи одговорил дека сега имаат значајни работи, но  дека и тоа ќе дојде на ред“.