Магазин

Хелен Мирен: Требаше повеќе да им кажувм на луѓето да оде**т!

Хелен Мирен: Требаше повеќе да им кажувм на луѓето да оде**т!
Хелен Мирен: Требаше повеќе да им кажувм на луѓето да оде**т!

Хелен Мирен има 71 години и не е чудно што знае што сака, но и што можела да направи поинаку во својата кариера и живот воопшто.

Ова се нејзините ставови за животот:

1. „Сега се изгледам добро, а и баш ми е гајле“ 

Во последниот филм во кој таа глумеше „Eye in the Sky”, не може да се согласиме дека таа не изгледа добро. Има нормална градба, секси е и претставува пример за многу жени и девојки.

2. „Мислам дека добра идеја е да се омажиш подоцна“

Ова секако и одговарало на Хелен која на 52 години се омажила за Тејлор Хекфорд, така што можеби нема потреба да бидете фокусирани на тоа да го најдете „вистинскиот“ уште во средно училиште, туку како Хелен, на она што сакате вие да бидете.

helen-4

3. „Кога би можела да и дадам совет на млада верзија од себе, би и рекла почесто да го користи зборот „оде**“

Ова нејзина изјава доаѓа од фатот што имала пречка да биде сфатена како сериозна глумица поради нејзините „физички“ атрибути, кога била млада. Тога не знаела како дда одговори на таквите коментари освен што би поцрвенела и би ја примила критиката, но може да се забележи дека денеска нејзниот став е сосема поинаков.

4. „Ме нервира кога ќе видам маж како ја прегрнува девојката со раце околу раменици. Тоа е поседување“.

helen-1

Оваа опсервација е веќе позната како една од „лудилата на феминизмот“, но Хелен не зборува за нежно и грижливо поставена рака на мажот околу жената, туку оној  „шеретски“ и опуштен став на свиснати раце околу рамениците на партнерот. Има голема разлика, бидејќи едното претставува афекција, а другото искажување моќ.

5. „Сексот стана подобар со годините“

Не знаеме дали тоа е уште така, но многу студии се согласуват со оваа изјава на актерката, а секако и изгледа охрабрувачки кога таа го кажува тоа.

helen