Свет

Хилари Клинтон по поразот веќе никогаш нема да се кандидира за државна функција

Хилари Клинтон по поразот веќе никогаш нема да се кандидира за државна функција

Кампањата која што ја водеа двата претседателски кандидати, направи најголеми поделби во американското општество до сега.

Мислам дека Хилати отсега ќе се занимава со давање помош на деца и семејства на кои им е потребна истата, рекла за Си Ен ЕН, Нина Танден, претседателот на Центарот за американски напредок, кој е поврзан со Демократската партија.

Додала и дека, по поразот, од Хилари веќе не може да се очекува да се кандидира за државна функција.