Свет

Хилари Клинтон в недела ќе ја објави кандидатурата за претседател

Хилари Клинтон в недела ќе ја објави кандидатурата за претседател

Хилари Клинтон во недела ќе ја објави својата втора кандидатура за претседател на САД за изборите кои ќе се одржат во 2016 година. Таа ќе ја почне кампањата со видео спот.

Клинтон беше државен секретар на САД, сенатор и прва дама додека нејзиниот сопруг Бил Клинтон беше претседател на САД.