Секс

Хит тест: Пресметајте колку партнери сте имале досега

Хит тест: Пресметајте колку партнери сте имале досега

Со помош на хит тестот можете да пресметате колку партнери сте имале досега.

Една од најнепријатните работи на почетокот на секоја врска, која некако по правило задолжително доаѓа на дневен ред е прашањето со колку луѓе сте имале секс, пред моменталниот сексуален партнер.

Хит тест: Пресметајте колку партнери сте имале досега
Хит тест: Пресметајте <strong>колку партнери сте имале</strong> досега

Според светските статистики, луѓето во просек менуваат по пет сексуални партнери за време на животот, а таа ројка е поголема во земјите на Западна Европа и САД. Потоа на ред доаѓа и прашањето за „милион долари“: Дали секогаш сте користеле кондом?

Зошто тоа е важно?

Меѓутоа, експертите пресметале дека ако сте имале 10 сексуални партнери, индиректно сте спиеле со повеќе од 4 милиони луѓе, односно сте „сексуално изложени“ на толкав број луѓе.

Кога станува збор за полово преносливи болести посебно важна е „сексуалната изложеност“ па затоа редовно да се тестирате, иако бројот на сексуалните партнери не е голем.

Хит тест: Пресметајте колку партнери сте имале досега
Хит тест: Пресметајте колку партнери сте имале досега

Експертите направиле „Sex Degrees Separation“ Калкулатор со помош на кој можете да пресметате со колку луѓе индиректно сте биле во сексуален контакт.

Само пресметката има многу комбинации и мошне е интересни да го користите „секс калкулаторот“ во што можете и самите да се уверите.

Тестот можете да го направите на следниот линк!