Спорт

Хјуит ќе добие “вајлд карта” за настап на Австралија Опен 2016 за да се прости од домашната публика

Хјуит ќе добие “вајлд карта” за настап на Австралија Опен 2016 за да се прости од домашната публика
Лејтон Хјуит со вајлд-карта ќе настапи на Австралија Опен 2016

34-годишниот Хјуит, кој беше финалист на турнирот во 2005 година, последниве три учества на Австралија Опен ги завршуваше во втората рунда.

Директорот на турнирот, Крег Тејлан изјави дека со оваа “вајлд карта” сака да му оддаде почит на Австралиецот кој ја најави својата пензија по завршувањето на оваа тениска сезона.

Наградата за првото место на Австралија Опен е зголемена за 10 проценти и сега ќе изнесува 44 милиони австралиски долари.