Свет

Хорор во Германија: Слон побегнал од циркус и убил човек

Хорор во Германија: Слон побегнал од циркус и убил човек

Слон утрово побегнал од циркус во Германија и усмртил еден човек.

Полицијата во Хајлброн вели дека 65-годишниот маж бил на својата редовнa утринска прошетка низ шумата, кога слонот го нападнал и му нанел смртоносни рани.

“Бејби”, 34-годишна слоница, потоа била фатена и вратена во циркусот.

Полицијата истражува дали некој можеби намерно ја пуштил слоницата од оградениот двор.