Секс

Хороскоп:Какви се рибите во сексот

Хороскоп:Какви се рибите во сексот

Рибите се многу сетилни и нивните сексуални потреби се во просек појаки отколку кај другите знаци, освен можеби кај Скорпијата или Овенот. Често се оддаваат и на сомнителен секс така што квалитетот го надокнадуваат со квантитет, што често пати е неразумно и опасно. Рибите го сакаат мистериозното и егзотичното повеќе од било кој друг зодијачки знак. Нема да се двоумат да се впуштат во односи кои општеството ќе ги осудува или над нив ќе се згрозува. Од причина што се премногу чувствителни рибите многу лесно се повредени од страна на партнерот, а тогаш се повлекуваат во себе и избегнуваат се. Тогаш може да ги зафати психолошка импотенција и фригидност, бранејќи се со тоа од повредувањата. Негативниот односно нижиот тип на Риби има мазохистички тенденции, па во односите бара болка и насилство.

seksi5

Мажот Риби се наоѓа таму каде што се неговите обожувателки. Ако ги нема ужсно му е досадно. Сака уметност, окултизам и политика. Негови ерогени зони се стомакот и стопалата. Сака тајни средби и уште потајни врски. Лудува по искусни партнерки. Оседнат е со групен секс.

Жената Риби сетилните уживања ги прима со допир и со милувања. Ерогена зона и се стопалата. Ја обожава предиграта во сексот. Сексот без емоции за неа не е задоволство. Таа е недофатлива жена пола Мадона, пола Вештерка. На задоволствата им се предава потполно не оттргнувајќи ја таинственоста. Љубовта за неа е света и многу важна.