Магазин

Хороскоп за време на владеењето на Девица: Што ве очекува до 23-ти септември?

Хороскоп за време на владеењето на Девица: Што ве очекува до 23-ти септември?

Прочитајте што ве очекува во текот на следниот месец на работно поле и во љубовта. Како ќе ве служи здравјето и дали сега е вистинско време да инвестирате…

Овен

Работа – Периодот започнува со блиска конјукција на владетелот на вашиот знак Марс и Сатурн. Овој тежок аспект укажува на компликации, непријатни случувања, пречки и проблеми. Во исто време се формира и квадрат со планетите од знакот Девица, па затоа сега е време да ги намалите ам бициите, да го искористите времето за анализирање на бизнис ситуацијата и да бидете трпеливи. Дури од 9-ти септември кога Јупитер ќе влезе во знакот Вага, вашето поле на партнерството, но и на колегите и бизнис окружувањето ситуацијата ќе почне да се менува во подобра насока, иако условите за работа и натаму ќе бидат тешки. Овие тешки аспекти дополнително се отежнати од ретроградниот Меркур која што ќе почне од 30-ти август и генерално ќе ги искомплицира нештата. Целиот период ќе биде мошне напорен и ќе ви биде потребно големо внимание кога ќе носите важни одлуки. Потрудете се да бидете добро информирани за сите професионални комбинации, проверувајте ги сите важни комбинации што се однесуваат на бизнис соработката. Избегнувајте долгорочни договори. Овој период е поволен за ревитализација на старите проекти и договори.

Љубов – Влегувањето на Венера во седмото поле на партнерството и бракот истиот ден кога Меркур го менува правецот на дв ижење е сигурен знак дека во блиско  време ќе се најдете на љубовна раскрсниц а. Постои можност во вашиот живот повторно да влезе некоја личност од минатото, но и да се најдете во целосен емотивен лавиринт. Поминувате низ различни фази на емотивно расположение, а внатрешниот импулс  ве наведува често да го менувате интензитетот на емоциите. Се на се, ќе бидете во големи љубовни искушенија. Ако сте млади или слободни, веќе сте заинтересирани за неформални или слободни контакти туку за емотивно врзување. Потребна ви е личност со слични афинитети што се наоѓа на вашето емотивно ниво. По 9-ти септември нештата се менуваат во посериозна насока поради влегувањето на Јупитер во знакот Вага, но целиот период е  непогоден за некои сериозни договори и планови.

Здравје – Стелиумот во шестото поле е незгоден за поголемот број припадници на знакот. Респираторни проблеми, алергиски реакции, промени на притисокот и на ритамот на срцето се само некои појави што се можни во овој период.

Бик

Работа – Контролирајте го темпераментот сочувајте ја присебноста на духот и промисленоста, за да можете правилно да одговорите на различните дилеми што ве следат на работен план во текот на целиот нареден период. До 30-ти август Венера, владетелот на  вашиот знак е поставена така што ветува многу, но многу малку од тоа реализира. Затоа бидете внимателни додека договарате нови работни активности и кога правите долгорочни планови. По наведениот датум Венера влегува во знакот Вага, нејзиниот втор домицил, а благодарение на конјукцијата со Јупитер добива на сила и пружа голем број можности за добра заработка. Освен конјукцијата со Јупитер Венера ја поддржуваат Марс и Сатурн што градат добар аспект со неа. Со оглед на тоа што ов ие планети се наоѓаат во осмото поле, овој период ќе биде поволен за сите оние што се занимаваат со некаков приватен бизнис. Очекувајте подобра заработка.

Љубов – На љубовен план можни се помали или поголеми непријатности. Периодот почнува со конјукција на  владетелот на вашето седмо поле, Марс со Сатурн, па нештата во односите и во врските се комплицираат. Посебно е незгоден периодот до 30-ти август, додека Венера не премине во знакот на Вага. Тогаш доаѓа  до разрешување на проблемите од претходниот период, но ситуацијата и натаму ќе биде напната. Оние припадници што се во брак или во врска би требало овој период да го искористат како тест за „реакција во непредвидливи околности“ и да се потрудат да го засилат нивниот однод без оглед на искушението со кое што се соочуваат. Ако сте млади или слободни, очекувајте занимливи контакти. Преминувањето на Венера во Вага ви носи голем број нови средби, а можеби и нови романси. Добриот аспект на план етата на љубовта со Марс, планетата на страстите, најавува бурни емоции. Потрудете се да го земете најдоброто од она што ви се нуди.

Здравје – Можни се повреди, воспален ија и инфекции, посебно на уролошките органи и проблеми со долниот дел од абдоменот кај припадничките на понежниот пол. Кај мажите е загрозена простатата. Повозрасните нека внимаваат на притисокот.

Близнаци

Работа – Меркур, владетелот на вашиот знак полека забавува, за на 30-ти август да почне да се движи ретроградно. Затоа немојте да се изненадите ако во текот на овој период почнете почесто да се соочувате со проблеми на работното место. Недоразбирањата и лошата комуникација со околината ќе бидат нагласени. Но, нема потреба да го заострувате односот со соработниците или со некоја личност што има  големо влијание врз вашите колеги. Потрудете се и покрај се да ги сочувате добрите колегијални односи. Во текот на наредниот период за сите што договарале нови бизниси или работеле со пари им следува контрола. И тука можно е да има грешки или пропусти, како и лошо протолкувани договори или проблеми во обезбедување на документацијата. Олеснувањето доаѓа со влегувањето на Венера во В ага на почетокот на септември. Овој тренд ќе биде засилен и со влегувањето на Јупитер во истиот знак на 9-ти септември. Тоа практично значи дека тогаш ќе можете малку да се опуштите, но и да се надевате на некој вид заштита ако направите некоја грешка во работењето.

Љубов – Конјукцијата на Марс и Сатурн во вашиот седма куќа покажува потенцијал за недоразбирања и проблеми во комуникацијата со некој близок. Аспектите се тешки и долготрајни, но може да се надминат, под услов да се воздржите од  „остри зборови“,  како и од желбата се и секогаш да биде во ред. Исто така, треба да покажете повеќе разбирање за различните ставови. Наместо да додавате масло на огнот со меѓусебна „нервоза“ и провокација, кога постои несогласување, сменете ја темата. Или променете ги околностите во кои функционирате. Ако сте млади и слободни, уживајте во забавата, флертот и малите радости. Немојте да очекувате нешто „епохално“. Речиси сите нови контакти започнати во текот на овој период може да бидат проблематични поради тоа што Сатурн се наоѓа во седмата куќа.

Здравје – Стомакот, цревата и дигестивниот тракт се изложени на ризик, не само во текот на овој месец, туку, подолго. Жените треба да водат сметка за хормоните, особено на тироидната жлезда.

Рак

Работа – Се борите за поголема автономија, но постојат отежнувачки околности, доколку се откажете од тимска работа. Ретроградниот Меркур во вашето трета поле укажува на недоразбирање со околината, што значи дека е тешко да се најде заеднички јазик со луѓе од бизнис средината. До крајот на август, обрнете внимание на можноста за пошироко професионално напредување, или на ситуациите што нудат различни форми на здружување на бизнис интересите. Тоа ќе бидат интересни понуди, но Меркур нема да дозволи договорените аранжмани да бидат спроведени. Ако размислувате за приватен бизнис, тоа е добро, но сега не е вистинското време. Во секој случај, бидете трпеливи. Порано или подоцна, ќе дојдат и вашите пет минути, кога ќе бидете наградени за вложениот напор. Важно е да се воспостават нови деловни контакти и да ги прифатите новите идеи и позитивен тренд во нивната професионална ориентација. Влегувањето на Јупитер во четвртото поле ја зголемува желбата за независен бизнис.

Љубов – Се обидувате да се рационализирате некои ситуации и не сакаат да се сопнувате од веќе видените проблеми. Владетелот на седмото поле, Сатурн е во комплициран однос со Марс, поради што секој договор го прави тежок и речиси безначаен. Избегнете го емоционалните конфликти со лицето што ви е блиско, за да ја спасите скапоцената енергија и психолошката рамнотежа. Љубовните недоразбирања кои повремено се јавуваат во врската не се огромни, но бараат многу трпение и меѓусебно почитување. Ако сте млади и слободни, ќе ве инспирира нечиј интерес. Ви одговараат брзите состаноци или повремени контакти. Но, во текот на овој период, најдобро ќе биде да не се впуштате во односи што бараат многу напор и трпение, за да не си го комплицирате животот. Избегнувајте односи со зафатени луѓе.

Здравје – Обрнете внимание на вашето тело и психа. Размислете колку сте опуштени, како седите, колку спиете. Црниот дроб, жолчката и панкреасот се слабите точки. Проверете ја крвта.

Лав

Работа – Премногу добри планети во вашето второ поле (стелиумот на Меркур Венера и Јупитер до крајот на август) ви носи конфузија на работен план. Наизглед идеалната ситуација никако да резултира со успех, се се отежнува и се претвора во неизвесно исчекување. Потрудете се да ги завршите сите поголеми обврски до крајот на месецот, нејоте да дозволите некој да ве забавува  во работата или да ве попречува во остварувањето на целите. Водете сметка за трошоците, и не подлегнувајте на желбата за купување различни примамливи ситници. Посветете  внимание на актуелните содржини и контакти што може да ја унапредат вашата бизнис или социјална положба. Размислете за новиот начин на работење и усовршување. Потрудете се да ги проширите вашите контакти за соработка. Истовремено преипитајте ги вашите стари контакти, планови и намери ревитализирајте ги старите проекти и бидете флексибилни во секој поглед. Менувајте го она што не ви одговара. Во периодот по 9-ти септември, со влегувањето на Јупитер во Вага, вашиот секстиелн знак, нештата ќе тргнат кон подобро и покрај го лемиот број недоразбирања што ќе ве следат.

Љубов – Секогаш кога ќе се најдете на чекор до договор со вашиот партнер, кај вас почнува да се јавува нова емотивна дилема или сомнеж. Тоа е поради конјукцијата на Сатурн,  владетелот на вашето поле на партнерството со Марс. Ваквата состојба постепено ќе почне да се ублажува од почетокот на септември поради влегувањето на Венера, а потоа и на Јупитер во знакот на Вага, затоа што благодарение на добриот аспект со Марс и Сатурн нештата ќе ви се чинат полесни. Ако сте млади или слободни, во текот на овој период можна е нагласена емотивност и несигурност  во поглед на изборот на партнер. Сите аспекти, без разлика дали се добри или неповолни, ве предупредуваат дека во текот на овој период би требало да бидете внимателни кога склопувате нови пријателства или врски. Во овој период најдобро ќе поминат припадниците на знакот што се склони на авантури и оние што  по својата природа не копнеат за стабилност. Оние што посакуваат сериозна врска ќе мора да почекаат некои подобри аспекти.

Здравје – Водете сметка за респираторните органи. Можни се вирусни воспаленија или алергиски реакции на храна или на суплементите што ги земате. Стандардно водете сметка за притисокот или за состојбата на срцето.

За другите знаци повеќе на следните страници…