Секс

Хороскопски знаци и сексот: Што сакаат, што ги пали и кои се нивните ерогени зони?

Хороскопски знаци и сексот: Што сакаат, што ги пали и кои се нивните ерогени зони?

Некои знаци се огнени и нивните чувства ги одвојуваат од страста, додека другите се длабоко емотивни и во секс се впуштаат само ако се вклучени емоциите и љубовта.

oven-znak-1Овен

Жена: Мошне е темпераментна, еротична и импулсивна. Ја привлекуваат љубовни авантури, а во сексуалниот однос сака да експериментира на различни начини. Има потреба за доминација.

Маж: Мошне издржлив и потентен – со широки сексуални апетити. Кај него доминира страста, но и импулсивноста, така што „љубовниот огномет“ може да биде зачестен но и „молскавичен“ односно краткотраен.

Љубовен стил: секогаш го диктираат темпото, како во креветот, така и надвор од него. Точно знаат што сакаат и што им причинува задоволство во љубовниот однос, како и што ги доведува до возбудување; склони се и кон претерување. За нив љубовта и сексот се одвоени категории. Тие се амбициозни, ги возбудува активна предигра и уживаат во секој дел од своето и од телото на партнерот.

Поза: Тоа мора д абиде некоја поза што ги става во доминантна положба – партнерот е на грб, а тие се врз него; положба врз која што можат да го контролираат и да го придвижат ритамот.

Ерогени зони: Заедно со примарните сексуални зони, ушите и вратот.

Сугестија: На сексуални фантазии ве поттикнуваат – допири, акција, страст, нечиј провокативен или еротски слободен изглед.

За другите знаци повеќе на следните страници….